Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku. Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii – Pierwsi nasi klienci wyjechali do Australii w 1996 r., wiec nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 20 lat.

Dowiedz się więcej

Wszystkie (17)Opinie

lejda

Cztery miesiące spędzone w Australii były dla mnie spełnieniem marzeń. Oz oczarowała mnie swoim pięknem, a Aussie pogodą ducha i stylem bycia. Cairns jest idealnym miejscem do nauki języka. Jest to niewielka miejscowość nad oceanem, w której gromadzi się młodzież z całego świata, by podziwiać Wielką Rafę Koralową i lasy tropikalne...

Czytaj dalej

Kontakt





Typy wybranych wiz pracowniczych


Wiza Working Holiday

Na co pozwala ten rodzaj wizy?

 

Z wizą na prace sezonowe możesz:

  • pozostać w Australii na okres do 12 miesięcy licząc od daty podanej na Twojej wizie.
  • pracować bez żadnych limitów (do 6 miesięcy u jednego pracodawcy)
  • studiować w Australii przez okres do 4 miesięcy

 

Jakie warunki należy spełnić?

 

Składający wniosek muszą:

  • być mieszkańcem kraju który podpisał z Australią umowę o pracach sezonowych (patrz niżej)
  • spełniać warunki zdrowotne i osobiste.
  • być w wieku 18 - 30 lat
  • nie mieć dzieci na utrzymaniu
  • posiadać bilet powrotny albo fundusze na drogę powrotną
  • posiadać wystarczające fundusze na utrzymanie się w początkowym okresie pobytu


Obywatele jakich krajów kwalifikują się do prac sezonowych?

  • Belgia
  • Kanada
  • Cypr
  • Dania
  • Estonia
  • Finlandia
  • Francja
  • Niemcy
  • Hong Kong
  • Irlandia
  • Włochy
  • Japonia
  • Korea
  • Malta
  • Holandia
  • Norwegia
  • Szwecja
  • Tajwan
  • Wielka Brytania

Niestety, obywatele Polski nie mogą starać się o ten rodzaj wizy (chyba, że mają równocześnie np. paszport niemiecki)

kliknij tutaj po więcej informacji.

 

 

Wiza Working Holiday
Special Program subclass 416

Jakie są warunki przyznania tej wizy?

 

Wiza przeznaczona jest dla osób – uczestników specjalnych programów wymiany międzynarodowej spełniających następujące warunki:

  • Wiek 18 – 30 lat.
  • Zaproszenie od organizacji uczestniczącej w programie.
  • Niekaralność.
  • Dobry stan zdrowia.

 

Opłaty

  • A$ 180 (180 dolarów australijskich)

 

Warunki wizy

  • Zakaz zmiany miejsca i stanowiska pracy. 

 

Ważność wizy

  • Uzależniona od programu, maksymalnie 1 rok.


Przykładem programu, na bazie którego przyznawana jest wiza 416, jest program pracy na farmach w ramach I.R.E., którego PERFECT jest jedynym przedstawicielem w Polsce, lub program płatnych praktyk Paid Hospitality Program dla studentów lub absolwentów kierunków hotelarsko - gastronomicznych z praktyką w zawodzie .

 


Wiza Working Holiday
Recognized Graduate subclass 476

Jeśli jesteś absolwentem stacjonarnych studiów inżynieryjnych na POLITECHNICE WROCŁAWSKIEJ (i tylko tam) oraz znasz bardzo dobrze język angielski, możesz skorzystać z wyjazdu do Australii na okres 18 miesięcy z prawem nielimitowanej pracy i bez konieczności chodzenia do szkoły.


Program ten daje Ci możliwość zdobycia stażu w wyuczonym zawodzie!


Zapraszamy do naszych oddziałów po więcej informacji!

Logos_schools